- by itu -                                           

etusivu  |  yhteystiedot  |  tuotteet   |  nettipuoti  |  itu itte  |   blogger   linkit

   


Hei ole Itu - itu itte

Ritva Orvokiksi kastettu, mutta pikkuveljeni opetellessa puhumaan hän kutsui minua nimellä "Itu", siitä se sitten on jäänyt tuo hukkapätkää hyvin kuvaava sana.

1990-luvulla neuleisiini sitten neuloin myös by itu tekstin ja taloushallinnon merkonomin opiskelujen yhteydessä 2004 harjoitustehtävässä perustin toiminimen by itu, mutta silloin se jäi vielä vain harjoituksiin ja mieleni sopukoihin kun sitten loppuvuodesta 2010 siitä tuli ihan oikeasti toiminimeni.

Kuvassa Punainen Irlannin setteri jonka itse "rasteroinut" ja sitten villapuseroon käsin neulonut.

Tosin silloisen itämaisen tanssi harrastukseni kautta päädyin tekemään kotisivut Tanssitalo Juulialle, joten käsityöt eivät olleet silloin vielä mukana, muuta kuin harrastuksena.

Mutta palataanpa itse otsikkoon, eli minuun.  Lapsena ns. toiveammattini oli Kampaaja, niin ja jossain vaiheessa "Kortistonhoitaja" mutta keskikoulun jälkeen valmistuin Rakennuspiirtäjäksi (1982) ja kuusi vuotta myöhemmin Rakennusmestariksi (1988) Helsingin teknillisestä oppilaitoksesta. Alun perin oli kyllä tarkoitus valmistua Rakennusarkkitehdiksi, mutta kun hakupisteet ei ihan silloin riittäneet. Siispä takana on monta mm. Omatalon omakotitalo suunnitelmaa ja lisäksi myös eri kalusteyrityksille tekemiä lukuisia Keittiö- ja kalustesuunnitelmia noilta ajoilta.

"Mutta maailma muuttuu Ituseni."Pääsemme siis tälle vuosituhannelle ja parinvuoden mittainen rupeama asunnonvälittäjän tiivistyi LKV tutkinnon suorittamiseen (2001), mutta kun en ole luonteeltani myyjä niin enemmän toimisto ja numerot vetivät puoleensa. Siispä aiemmalla toimistotyö kokemuksellani pelastin yhden hyvin toimeen tulevan yrityksen konkurssilta, ihan vain sillä, että laitoin taloushallintoasiat järjestykseen. 

Kuva: Kiinteistömaailma-aikaisesta käyntikortistani.

Siis miten hyvin toimeen tuleva voi mennä konkurssiin? No minäpä kerron. Siten että jätetään ns. paperityöt tekemättä. Tämä oli hyvinkin konkreettinen näyttö siitä kuinka ihan perusjutuilla ilman vielä silloin mitään tutkintoa asiat voi hoitaa. Kyseisenä ajanjaksona suoritin Taloushallinnon merkonomin-tutkinnon (2005) ja 11 vuotta myöhemmin toisaalla valmistuin Taloushallinnon ammattilaiseksi - Kirjanpitäjän osaamisala (2016).

Entä sitten käsityöt? Ne eivät lähteneet minulta ns. lapasesta, vaan kantapään kautta, eli sukista. Vilukissa ja palelevat varpaat sekä taito neuloa villasukat. Villasukat toisensa perään siten kysyttiin pipoa ja lapasia jne. Vuonna 2013 avautui karulla tavalla mahdollisuus harrastaa, ja rönsyn lailla käsityöt valtasivat toiminimeni tuotevalikon.

Pidempään olin jo haaveillut, että pitäisi käydä jollain kurssilla märkä-huovuttamiseen ja kuin lähes tilauksesta (2013) Sysmän Kirjakaupalla pidetyn Neulahuovutuskurssin seurauksena, kävin yhdellä viiden tunnin märkähuovutuskurssilla. Kuvassa ensimmäinen ikinä tekemäni ja kyseisellä kurssilla huovuttamani sekä kotona viimeistelemäni  huopahattu. Se oli todella pintapuolinen kurssi, jonka totesin kun kasa villaa valtasi kotini ja aloin huovuttamaan. Mutta työ tekijäänsä opettaa. Syntyi ensimmäinen Satu-saunahattu, joka nykyään pehmusteen virkaa toimittaa, mutta ideat halusivat sormista ulos niin eihän siinä muu auttanut kuin jatkaa.

 Tämä kuitenkin on sivutoimista - rakkaudesta tehdä käsillä kaunista


  itu

sivun alkuun | by itu kotisivut © by itu