logo by itu - käsityöt                                       
etusivu | yhteystiedot | käsityöt | hinnat | nettipuotiitu itte | blogger | blogi | linkit | kisat

by itu - käsityöt saivat Avainlipun 03.06.2014

Käsin huovutetut Sauna- ja huopahatut
saunahatut
Käsin huovuttamani Satu tai Sauli-saunahatut ja Susanna tai Johanna-huopahatut ovat myös persoonallisia. Kun malleja ja värejä yhdistelee syntyy uniikit ja lämpimät päähineet niin kylmään kuin kuumaankin.

Ajatus on simppeli, lampaan tai alpakanvillasta huovutettu hattu suojaa korvat ja koko pään löylyn kuumuudelta. Saunominen on miellyttävämpää ja hauskempaa. Saunahattu suojaa "lookkiasi", oli
se sitten "kekkos-tyylinen", iloisesti/tyylikkäästi värjätyt, tai muuten käsitellyt hiukset. Se saa väripurkissa luvatun kiillon kestämään pidempään ja hidastaa ilkeiden kaksihaaraisten syntyä. Saunahatusta monet ovat saaneet apua esim. saunomisen jälkeiseen huonovointisuuteen. Lääkärit ovat jopa määränneet potilailleen saunahatun käytön jo he ovat riskiryhmässä sydämen-/verenkiertohäiriöille. Saunahattu toimii myös paljussa/kylpytynnyrissä, avantouinnilla ja vaikka suojana sille kesäiselle auringolle olit sitten rannalla, kadulla taikka heinäpellolla.

Huopahatun hoitoakaan ei kannata pelästyä sillä villa on ns. itse puhdistuvaa, joten suuriin toimenpiteisiin ei tarvitse asian puitteissa ryhtyä usein tuuletus riittää.

Huovutetut huivit
sadehuivit
K
äsintehdyt, pesukonehuovutetut huopahuivit, tai käsin huovut Alina-huopahuivi tekevät Susanna-huopahattusi kanssa loistavan asukokonaisuuden. 2014 tuli mukaan upean suosion saanut Anneli-/Sulo-alpakka-silkki vapaalanka huovutetut huivit.

Huovutetut istuinaluset (pefletti tai laudeliina) ja sisustustaulutKäsin huovutetut Tapio-huopataulut, ylärivin ensimmäinen vasemmalta kun työ on kuivumassa
ja vieressä kuva valmiista työstä. Perttu-persläpät ovat osittain kierrätysvillasta tehtyjä. Alim-
man kuvarivin Pertut ovat tehty hattujen ja huivien viimeistelyistä jääneistä suikaleista, ne on käsin pujoteltu villalankaan. Ne ovat näppäriä mukaan ottaa vaikka Kesäteatteriin tai mihin tahansa mikä liittyy ulkona istumiseen, ja miksei myös sisälläkin.

Huovutetut pussukat (silmälasikotelot, aurinkolasikotelot tai kännykkäkotelot)


Kotimaisesta lampaanvillasta huovutetut Leena-monitoimipussukat syntyivät alkujaan silmälasien suojakoteloksi. Nyöri on kotimaista poronnahkaa joissa puuhelmet koristeena. Pussukassa lisäksi avainlenki.

Korut

Kotimaisesta lampaanvillasta huovutetut "ituset" ovat yksi osa Maria-kaulakorua. Huopahelmet
ovat pujotettu puuhelmien kera kotimaisen poron nahkasta käsin Lapissa valmistettuihin nahkanyöreihin.


Ponchot ja liivitKäsin neulotut Marko-ponchot ovat pääasiassa Novitan Teddy langasta tai muusta vastaavasta langasta, ne ovat "by itu-tuplaneulottuja" alkua ja resoreita lukuun ottamatta yli kilon painoisía. Tupsullinen Marko-poncho on poikkeus samoin liivin viereinen kuva joka on Oona-huovutettu
poncho. Iris-liivi on tällä hetkellä uniikki kappale. Poncho-perheen konttineuleponchojen ensimmäinen edustaja on uhkean paksu Mari-Poncho joka on käsin neulottu ja koneessa huovutettu hapsuton mutta napillinen malli. Konttineuleponchoihin kuuluu myös Sari- ja Marita-ponchot. Sari on kevyt kesäiltojen tai toimistoon ja Martita puolestaan Sarin ja Marin välimuoto, eli vaihtoehtoja keliin kuin keliin.

Pellavaiset saunatuotteet: pesukinnas (hierontakinnas), pefletti (laudeliina, istuinalunen), saunahattu
Käsin neulotut 100 % pellavasta saunaa lahjaksi tai omaan käyttöön.


Sukat ja säärystimet (joogasukat)
kolmetsukat 

Käsin neulotut pitkävartiset, varrelliset, varrettomat ja sukkanauhavillasukat. Kantapäissä "by itu tuplaneulos" lisää kanapään kestävyyttä. 2014 sukkamallistoon tulivat myös ns. "tupla-sukat" joissa normisukkien tapaan kantapään neulos on koko sukassa resoreita lukuun ottamatta. Säärystimissä nilkkamalli ja sitten kantapään ja varpaat vapaaksi jättävä malli jota myös jooga-sukiksikin kutsutaan, löytyvät siteellä neuleella tai höystettynä röyhelölangalla jolloin syntyy
Salsa-malli.

Sukkalankana käytän pääsääntöisesti Novitan 7-veljesperheen lankoja joissa on 75 % villaa ja
25 % polyamidia, joka lisää sukan kestävyyttä. Mutta jos rakastat jalkojesi hyvinvointia ja haluat helliä varpaitasi valitse 100 % merinovillasta neulotut sukat, mutta huomioi samalla että arkikäytössä kestävyys ei ole samaa luokkaa kuin polyamidivahvisteisista langoista neulotut. merinovillasukat ovat mainiot unisukat. Merinovilla saadaan Merino-lampaasta joka kehitettiin 1400-1700 luvulla Espanjassa. Käyttämäni Dropsin lanka on kehrätty hienoimmasta ja pehmeimmästä merinovillasta. Merinovillan ihanan pehmeyden vuoksi materiaali saattaa sopia muutoin "villan kutinasta" kärsiville.

Säärystimissä, Novitan 7-veljeksen rinnalla Dropsin Lima (villa 65 % ja alpakka 35 %) lankaa sekä Novitan Teddy ja Teddyn vahvuisia muita ideaan sopivia lankoja. Myös 100 % käsinvärjättyjä langoista säärystimiä löytyy toisinaan.

Villa-allergisille voisi sopia 100 % Alpakka lankavaihtoehto, joka on:
- Lämpöisempää ja vahvempaa kuin lampaanvilla.
- Pehmeämpää kuin kashmirvilla.
- Sopii villa-allergikoille.
- Ei nyppäänny helposti.
- Likaa hylkivä.
- Kevyt koostumus.
- Märkänäkään ei tunnu kylmältä.

Pipot, myssyt ja huivit

jrs


Käsin neulotut pipot tupsulla tai tupsuttomat, kesään tai talveen, kuviolla, tekstillä tai logolla. Korvien kohdalla talvimallin Petri-pipoissa "kaksinkertainen by itu -tuplaneulos", alimmassa kuvassa oikealla näkyy sisäpuoli.

Petri-pipoissa käytän pääsääntöisesti Novitan 7-veljesperheen lankoja joissa on 75 % villaa ja
25 % polyamidia. Pinja-kesäpipoissa Dropisn Muskat 100 % puuvillalankaa.

Mrja-myssyissä Novitan Teddyä joka on sekoitelanka sekä Teddyn tapaisia lankoja.


Lapaset, tumput, kynsikkäät ja kämmekäät


Käsin neulotut lapaset ja kynsikkäät ovat resorin jälkeen neulottu "by itu tuplaneulos" tavalla, myös peukalo. Näissäkin neuleissa käytän pääsääntöisesti Novitan 7-veljesperheen lankoja joissa on 75 % villaa ja 25 % polyamidia.

Kämmekkäissä/ranteenlämmitin/säärystin/tumpuissa Novitan Teddy lankoja tai vastaavantapaisia sekoitelankoja.

Miesten "villa-/uimahousut" - Ei tosikoille vaan nimenomaan veitikoille.

Käsin neulotut villa- tai puuvilla langasta. Kaksi mallia "sukka" ja kärjestä auki olevat.


Muita neuleita

1990-luvulla neulomieni villapaitojen kuvia. Kuvat on itse suunniteltuja. Toinen vasemmalta
mustavalko koiran kuva on monirotuisesta koiran valokuvasta tuotettu neulekuvioksi.

Nautit tuotteista pidempään noudattamalla hoito-ohjeita.

Vahakangasessut ja ruokalaput

Moneen tilanteeseen suojaksi (vahakankaasta ja vahakangas akryylistä): mökille, grillaukseen, kalanperkaukseen, tiskaukseen, askarteluun, öljy-/vesivärimaalaukseen, huovutukseen, ruuanlaittoon, mihin ikinä keksitkin ja haluat helpon mutta nätin suojan.

Ruokalaput pikkulapsille ja myös isommille vaikka persoonalliseksi yksityiskohdaksi Rapu-juhliisi tai isäntäväelle tuliaisiksi. Valikoimat vaihtelee, eli jos mieleinen osuus silmään osta pois.


Esiintymisasut ja asusteet


Onnittelukortit
moneen onnittelutilanteeseen sekä Joulukortit.

Kuorelliset A6/C6 yksi tai kaksisivuiset matta tai helmiäispinnalla sekä 16x16 cm (kuori) persoonalliset kortit.

Lahjakortit
 

Erikoiskokoiset kortit  
hää2

Muu askartelu - mm. huovutetut pääsiäismunat


Lisää kuvia byitu.kuvat.fi
sivun alkuun | by itu kotisivut © by itu