Background
3.12.2019jämälanka, kaikki käyttöön, by itu

by itu - ei hukkaa

En­sim­mäi­sen jä­mä­lan­ka­pro­jek­tin tein jo 90-luvun puo­li­vä­lin paik­keil­la silloin syntyi pol­vi­pi­tui­nen vil­la­tak­ki. Har­mik­se­ni se on hävinnyt muuttojen yh­tey­des­sä, eikä sitä tainnut tulla kuvatuksi, vaikka muista silloin te­ke­mis­tä­ni töistä kuvia otinkin

Vaikka toteutankin uusista langoista ja villoista tuotteeni, niin osallani kierrätys tapahtuu juurikin näissä "roskista" eli jämä- ja päättelylangoista sekä huovutuksessa viimeistelyistä yli jääneistä paloista. Osa yhdistettynä juuteen ja osa kokonaan näistä tehtyinä. 


Huovutuksessa ja savihommissa pystyy hyvin käyttämään kaiken. Neulehommissakin lähestulkoon, ne langanpätkät joita en solituksi yhteen saa ovat suurimmaksi osaksi säilössä odottamassa sitä hetkeä kun pääsevät johonkin uuteen.


Ensimmäisen jämälankaprojektin tein jo 90-luvun puolivälin paikkeilla silloin syntyi polvipituinen villatakki. Harmikseni se on hävinnyt muuttojen yhteydessä, eikä sitä tainnut tulla kuvatuksi, vaikka muista silloin tekemistäni töistä kuvia otinkin. Ehkä se oli tavallaan "häpeänpilkku", jota ei tarvinnut tallentaa en tiedä. 


Tosin kun vastaavalla systeemillä 2010 jälkeen valmistui poncho, ja häntä kutsuin "jämälankaponchoksi" sain sellaista palautetta, että eihän sitä silleen voi kutsua, ei kuulemma "myyvä" no se kertoi sanojasta tietty enempi, no silloin vielä neu­lo­mi­si­den­ti­teet­tiä etsiessä nimi vaihtui "uusiofuusioksi"... en tiedä oliko sit "media seksikkäämpi", mut ihan sama.


Huovutushommista jääneiden viimeistelyjutuista olen tehnyt alkuun istuinalusia, mutta kun olivat kuulemma liian kauniit sellaiseen. No ne sitten saivat kehykset ympärilleen, tosin ei uusia vaan aiemmasta öl­jy­vä­ri­maa­laus­har­ras­tu­ken ajoilta kehistetyiden töiden kehykset.


Sitten myös tehnyt huiveja, ja muutakin.. työn alla on sitten näistä huiveista taasen jatkokehitelty tuote, mutta se on vielä vaiheessa mutta siitä sitten kun on sen aika. Myös Vilja-villamattossa hyödynnän sekä villalankojen ja huovutuksien jäämiä.


Ennen toiminimeä tuli harrasteltua askertelua, mm. korttien tekoa. Nykyään vähemmän, vaikkakin by itu - Onni-kortteja on luovimon nettipuodissa tarjolla. Mutta materiaalia hyödyntänyt sitten lähettämissäni paketeissa - tarrat koristeena. Lisäksi käytän muutoinkin lähetyksissä kierrätyslaatikoita, pakerikasseja. 


Mutta siis vähän tuon aasisillan kautta pääsätään myös vielä yhteen juttuun. Eli alkuaikoinan valokoimissa oli Venla-vahakangasessuja joiden "jämistä" syntyi Hilkka-va­ha­kan­gas­ruo­ka­lap­pu­ja. Näistä jäi sitten palasia joista syntyi persoonallisia kortteja.


itu%202020-05%20saunahattu.jpg-me

Saunahattu-Itu

Saunahattu-Itu kaiken tämän takana ja käsistä

by itu - sau­na­hat­tu­kaup­pa.fi

Koivukuja 15

38460 Sastamala


040 - 37 151 30

byitu.fi(@)byitu.fi

byitu.fi

saunahattukauppa.fi

saunahattu.info

2369855-2


Copyright (c) by itu 2022

Au­kio­loa­jat

Ennakkoon sopimalla koska:

Saunahattukauppa toimii kotini yhteydessä, noin kaksi saman seurueen henkilöä kerralla (kyseessä pieni Saunahattukauppa n. 10 m²)