Background
25.3.2019by itu, tarina, saunahattu

by itu

Oi­keas­taan kaikki tuotteeni ovat lähteneet jostain tarpeesta - en ajattele että mitä tekisin, mikä se myisi?, teen sitä mikä tuntuu hyvältä. Kiel­täy­dyn ko­pioi­mas­ta jo valmiita juttuja, ja jos jokin idea tuntuu mie­len­kiin­toi­sel­ta siihen tulee jotain itseltäni lisää.

 

by itu nimi tulee lempinimestäni Itu. Jo 1990-luvulla neuleisiini neuloin "by itu" - tekstin ja taloushallinnon merkonomin opiskelujen yhteydessä 2004 harjoitustehtävässä perustin toiminimen by itu, mutta silloin se jäi vielä vain harjoituksiin ja mieleni sopukoihin, kun sitten loppuvuodesta 2010 siitä tuli ihan oikeasti toiminimeni. Tuolloin itämaisen tanssi harrastukseni kautta päädyin tekemään kotisivut Tanssitalo Juulialle, joten käsityöt eivät olleet silloin vielä mukana, muuta kuin harrastuksena. 


Pik­ku­vel­je­ni Tomin ope­tel­les­sa puhumaan hän kutsui minua nimellä "Itu", siitä se sitten on jäänyt tuo huk­ka­pät­kää hyvin kuvaava sana.

 

by itu käsitöiden tuoteperhe ei lähtenyt minulta ns. lapasesta, vaan kantapään kautta, eli sukista. Vilukissa ja palelevat varpaat sekä taito neuloa villasukat. Siirtymä tapahtui, kun kotisivujen teko Tanssitalo Juulialle loppui muuttoni vuoksi Vantaalta Hartolaan kesällä 2011. Villasukat toisensa perään, siten kysyttiin pipoa ja lapasia jne. Vuonna 2013 avautui karulla tavalla mahdollisuus harrastaa, ja rönsyn lailla by itu käsityöt valtasivat toiminimeni tuotevalikoiman.  


Pidempään olin jo haaveillut, että pitäisi käydä jollain kurssilla märkä-huovuttamiseen ja kuin lähes tilauksesta (2013) Sysmän Kirjakaupalla pidetyn Neu­la­huo­vu­tus­kurs­sin seurauksena, kävin maaliskuun puolivälissä yhdellä noin viiden tunnin mär­kä­huo­vu­tus­kurs­sil­la. Se oli todella pintapuolinen kurssi, jonka totesin kun, kasa villaa valtasi kotini ja aloin huovuttamaan. Mutta työ tekijäänsä opettaa. Syntyi ensimmäinen Satu-saunahattu, joka nykyään pehmusteen/ pannumyssyn virkaa toimittaa, mutta ideat halusivat sormista ulos niin eihän siinä muu auttanut kuin jatkaa.  


Oikeastaan kaikki tuotteeni ovat lähteneet jostain tarpeesta - en ajattele että "mitä tekisin, mikä se myisi?", teen sitä mikä tuntuu hyvältä. Kieltäydyn kopioimasta jo valmiita juttuja, ja jos jokin idea tuntuu mielenkiintoiselta siihen tulee jotain itseltäni lisää.  


Kaikki by itu tuotteet ovat siis minun suunnittelemia ja toteuttamia mm. käsin neulomiani neuleita, käsin huovuttamiani tai käsin kylmäsavesta muovaamiani. Värit ovat yksi luovuuteni lähde, josta kaikki ideat muovautuvat käsissäni alusta loppuun. Näin syntyy yksilölliset, tyylikkäät, käytännölliset ja persoonalliset design by itu tuotteet. Hullutkin ideat saavat mahdollisuuden ja erilaiset materiaalit yhdistyvät yhdeksi by itu tuotteeksi.

Suosin aitoja laadukkaita materiaaleja ja by itu tuotteissa aina on ollut lähtökohtana kotimaisuus. En tilaa ulkomailta ja jos jokin työ vaatii sellaista, jota kotimaassa ei valmisteta, ostan sen kotimaiselta yrittäjältä. Joten keväällä 2014 hain by itu käsitöille Avainlippu-merkin (since 06-2014).  

     


“ Teen tilauksesta ainoastaan by itu tuoteperheen tuotteista, sopimuksen mukaan.”

- itu itte

 

Lähes kaikista tuotteistani löytyy pieni "by itu" tuotemerkki - se kertoo sinulle sen että sen olen itte tehnyt - Saunahatuissa se on kaikissa, oikeastaan villasukat ja jotkut säärystimet ovat tuotteita joissa sitä ei välttämättä ole, etenkin alkuaikoina. Keväällä 2019 by itu-tuotemerkki uudistui, ja se on myös kotimaiselta yritykseltä.

"Jouluksi kotiin" eli joulukuussa 2018, by itu "Luovimon Puoti" sitten sai uudesta kodistani yhden huoneen. Se on avoinna sopimuksen mukaan.


Koska rönsyän, niin täytyyhän ne sitten johonkin myyntiin laitta. Verkkokauppa eli Luovimon nettipuoti avasi ovensa ensi kertaa keväällä 2014. Kaikkea en itte ehdi käyttää, joten Luovimon nettipuotipuodista löydät vapaana olevat ihanuudet sekä hassut hatut. Satu saunahattu on kestosuosikki. Persoonallinen huivi ylellisestä alpakkalangasta huovutettuna, käsin neulottu poncho (viitta) näitäkin useampia malleja. Säärystimet (joogasukat), pipo tai myssy. Kodinsisustus tuotteet on huomaamattani päässyt myös valikoimaan mm. Torkkupeitto, Pannumyssy, Lasinalunen tai Juomasuoja.  


by itu löytyy somesta kattavasti #byitu #si­ni­val­koi­nen­kä­den­jäl­ki #besign_by_itu

itu%202020-05%20saunahattu.jpg-me

Saunahattu-Itu

Saunahattu-Itu kaiken tämän takana ja käsistä

by itu - sau­na­hat­tu­kaup­pa.fi

Koivukuja 15

38460 Sastamala


040 - 37 151 30

byitu.fi(@)byitu.fi

byitu.fi

saunahattukauppa.fi

saunahattu.info

2369855-2


Copyright (c) by itu 2022

Au­kio­loa­jat

Ennakkoon sopimalla koska:

Saunahattukauppa toimii kotini yhteydessä, noin kaksi saman seurueen henkilöä kerralla (kyseessä pieni Saunahattukauppa n. 10 m²)