saunahattu%2020190616_123821%20(120)-me.jpg

Miksi sau­na­hat­tu?

No kun ne ovat hauskoja? Ai ei… no okei, jospa siksi kun oli niin runsas valikoima? Siis eikö sekään… no miten sit tää, tän se täytyy olla. Kun ne ovat maa­il­man­kuu­lu­ja?

Miksi saunahattu

Saunahatun materiaalit

Saunahatun koko

Saunahatun hoito-ohjeet

Satu saunahattu

Saga saunahattu

Sauli saunahattu

Saul saunahattu

Taru saunahattu

Pärekori saunahatut

Yksilöity saunahattu


Toki saavat olla, mutta ei pidä unohtaa sitä perimmäistä saunahatun tarkoitusta - edellä mainituilla ei ole mitään merkitystä, ellei saunahattu ole Aito saunahattu. Sana "Aito" ei ole mainossana, vaan tarkoittaa sitä, että se on valmistettu aidosta ja saunaan sopivasta materiaalista, koska silloin saa sen täyden hyödyn siitä ”Miksi saunahattu?” kannattaa saunoessa käyttää.  


Seuraavaksi satunnaisessa syy järjestyksessä syitä ”Miksi saunahattu?”  


Kauneus, siis tä, mitä ihmettä? Eli jos sulla on vaikka värjätyt hiukset, menet saunaan ja laitat saunahatun päähäsi, tämä hiusväri saa kuumuudelta suojaa ja näin ollen hehkuu hiuksillasi kauemmin. Tai kikkurat kurvailee kauniimpana pidempään. Ja sit ei vähäisempänä, vaikka ihan luomu hiuksilla niin ne kaksihaaraiset, juurikin ne. Niiden synty hidastuu. Eräs kampaaja totesi, kun saunahatuista oli puhe, että hän oli huomannut asiakkaallaan runsaasti kaksihaaraisia aikaisempaan. Jutustelussa oli käynyt ilmi, että saunahatun käyttö oli jäänyt vähemmälle.


Terveys eli se josta kaikki on saanut alkunsa. Usein olen kuullut "mulla on vielä hiukset päässä". Saa olla, hiuksien lämmönsitovuus on hieman toista kuin aidon lampaan- tai alpakanvillaisen saunahatun. Mut hei, jos sulla ei olekaan enää suortuvia tai ovat harvassa, etkä enää tiedä kummalle puolelle jakauksen tekisit, kun hiuksia on vain kolme. 


Saunahattu ei pelkästään suojaa sieltä ulkoapäin tulevaa löylynlämpöä, vaan vähentää lämmönhaihtumista saunojasta. Suuret lämpötilaerot tasoittuvat ja saunominen on miellyttävää. Saunojan elimistössä tapahtuu paljon saunassa, ja jos riski on sydänkohtaukseen, verenpaineen heittelyn, tai muut verenkiertohäiriöt, niin tässä oikeanlainen Aito saunahattu toimii tavallaan termostaattina ja tasailee eroja. Kaikki tietenkin on yksilöllistä, mutta oikeanlaisesta Aidosta saunahatusta saattaa olla hyötyä tästä terveysnäkökulmasta.


Eräässä myyntitapahtumassa juttelin lääkäri kanssa juurikin saunahatun terveyshyödyistä ja hän kertoi, että on lääkäri kirjoittanut "Saunahattu reseptin" henkilölle, jolla oli todettu aivokasvain. Saunomisesta pitävä potilas sai mennä saunaan, kunhan muisti suojata päänsä Saunahatulla. Tämä oli yksi tarina ja ei tarkoita sitä, että pätee kaikkiin tapauksiin, on hyvä ottaa asia puheeksi oman lääkärisi kanssa, jos olet vastaavassa tilanteessa.


Usein näkee myös maininnan "saunan jälkeisen pääsäryn katoamisesta". Toki liittyy saunahatun käyttöön ja itsellenikin asiakaani on tullut kertomaan, että auttoi. Mutta toisilla toimii toisilla ei, kyseessä on juurikin pään kautta haihtuvan lämmön tasaaminen saunahatulla. Usein miten päänsärky johtuu kuitenkin nestehukasta ja tai huonosti suunnitellusta saunan ilmastoinnista. Hei sitten se ei ole saunahatun vika, jos ilmastointi saunassa ei toimi kunnolla tai saunoja ei musta juoda riittävästi vettä, jos päätä särkee, vaikka saunahattu olisikin ollut päässä. 

by itu - sau­na­hat­tu­kaup­pa.fi

Koivukuja 15

38460 Sastamala


040 - 37 151 30

byitu.fi(@)byitu.fi

byitu.fi

saunahattukauppa.fi

saunahattu.info

2369855-2


Copyright (c) by itu 2021

Au­kio­loa­jat

Ennakkoon sopimalla:

Maksimissaan kaksi saman seurueen henkilöä kerralla - maski käytäntö ja eteisessä maski ja käsidesi saatavilla. Toivon että kunnioitat tätä, sillä saunahattukauppa toimii kotinani. Kiitos.