saunahattu%20IMG_20191007_173551_863-me.jpg

Arvot & Vas­tuul­li­suus

Muutama sana Arvoista ja Vas­tuul­li­suu­des­ta. Vaikka ne aina ja edelleen kuu­los­ta­vat kli­sei­sel­tä, niin kir­jat­ta­koon ne tähän nämä seikat, jotka itselleni on it­ses­tään­sel­vyyk­siä.

Valmistan kotini yhteydessä kaikki tuotteeni, työmatka on siis tyyliin ”keittiöstä luovimoon” tai ”olkkarista villavarastoon”, siis käsin kaikki, saunahattuni märkähuovuttamalla eli käsin alusta loppuun, ja käsin tarkoittaa sitä, että silmukkasilmukalta Saga-saunahatut olen neulonut. Myös osan kotikunnastani hankitut alpakan villoista ensin käsin karstaan käsin pyöritettävällä karstamyllyllä.


Materiaali on kotimaista lampaan tai alpakanvillaa. Osa ihan nykyisen kotikuntani Sastamalan lampaiden ja alpakoiden villoja eli olen nähnyt heidät ja tutustunut heidän elin olosuhteisiinsa. Kehräämö Mustalammas toimii Porissa ja pesee että karstaa villat siellä. Pirtin Kehräämö toistaiseksi pesettää Englannissa mutta karstaus ja kehräys tapahtuu Mikkelin Hiirolassa. Pellavalangan ostan Lappajärven Värjäämöltä, he loihtivat nuo värit. Matkat (yhteensä 3-11 km/reissu) pakettien noutoon ja lähettämiseen kuljen autolla, jolloin hoidan muut juoksevat asiat samalla.


Villoista ei mene yhtään hukkaan, käytän kaiken tavalla tai toisella. Samoin pellavalangan jämistä keksin jotain. Tämä ei ole tämän il­mas­ton­muu­tos­hös­sö­tyk­sen tuomaa vaan jo 1990-luvun puolivälissä neuloin päättelylangoista itselleni villatakin.


Saunahatuissa ja saunatyynyissä siis on parhaat saunaan sopivat materiaalit, joista sana Aito on peräisin, ei mistään mainoskikasta.


Haluan myös jakaa asiakkailleni sen kaiken tiedon tuotteistani mikä mahdollista, siksi mahdollisimman paljon kuvia ja nykyisin myös videon liitän tuote esittelyyn. Tilaukset lähetän mahdollisuuksien mukaan kier­rä­tys­laa­ti­kois­sa ja täytteenä käytetty täytemateriaali on ilmaisjakeluina tullutta paperia, jota käytän myös saunahattujen apumuotintamisessa. Lähetykseen pohjalle laittamani muovi (jos Posti syystä tai toisesta paketin lätäkköön laskee, niin ei ainakaan välittömästi ole kastumisvaaraa) on myös kierrätystä itselleni tulleista lähetyksistä.


Avainlippu on merkki kotimaisesta työstä, mutta itselleni kotimaisuus merkitsee paljon enemmän. Se tarkoittaa, että myös materiaalin tulee olla kotimaista, mikäli mahdollista. Jos kuten nämä pellavalangat niin hankin kotimaisilta yrittäjiltä. Käyttänytkin pitkään töistäni sanontaa ”si­ni­val­koi­nen­kä­den­jäl­ki” ja uutena ”vihreäkädenjälki” se sama on tuossa kuvassa.


by itu - tuotteet ovat "viiden Avainlipun tuotteita"

1. Avainlippu: by itu

2. Avainlippu: Toimittaja jolta hankin mm. villoja on Pitrtin Kehräämö Oy

3. Avainlippu:  Toimittaja jolta hankin pellavalangat on Lappajärven Värjäämö Oy

4. Avainlippu: Verkkokaupan alustaja jolla verkkokauppani on - on Finqu Oy

5. Käyntikorttini ja kassitarrat tehdään "kotikulmilla" Sastamalan Vammaspaino Oy ne tuottaa, eli vahvasti Suomessa.


Lisäksi:

1. Verkkokaupan maksut välittää Visma Oy VismaPay.

2. Kotisivun  pohja tulee Suomen Houstingpalvelu Oy:n kautta jonka palvelimet ja asiakaspalvelu sijaitsee Suomessa.

3. Toinen Porissa sijaitseva paikka josta villat hankin on Kehräämö Mustalammas Oy joka käyttää kotimaista lampaanvillaa.

4. Tuotemerkkini valmistaa Lahtelainen Tuotenauha Oy - siksi valitsin painetun tekstin, että saan heillä valmistetun tuotteen.

5. Tuotekassini hankin "kotikulmilta" Sastamalan Karkusta: Carccu eli viralliseti EPP-Pack Oy .


Kotimaiset valinnat näkyvät arjessani muutenkin kuin neuloessani tai huovuttaessani. Kaupassa käydessä se on ensisijalla kotimaisuus.


by itu - sau­na­hat­tu­kaup­pa.fi

Koivukuja 15

38460 Sastamala


040 - 37 151 30

byitu.fi(@)byitu.fi

byitu.fi

saunahattukauppa.fi

saunahattu.info

2369855-2


Copyright (c) by itu 2021

Au­kio­loa­jat

Ennakkoon sopimalla:

Maksimissaan kaksi saman seurueen henkilöä kerralla - maski käytäntö ja eteisessä maski ja käsidesi saatavilla. Toivon että kunnioitat tätä, sillä saunahattukauppa toimii kotinani. Kiitos.