Saunahattu yksilöinti

Saunahatun yksilöinti esim. nimikointi


Käsin huovutettuihin by itu Satu-saunahatuihin on mahdollisuus luoda yksilöllisyyttä, esim. nimeämällä, kuvalla tai logolla, tietyin edellytyksin.


Yksilöllisyyttä voidaan tuoda kangasmerkeillä, napeilla, kolmiulotteisilla huovutetuilla hahmoilla, pikakuvilla, muotokuvilla, logolla, kirjaimin tai numeroin. Toki paras vaihtoehto on aina se että, yksilöinti on samaa materiaalia kuin saunahattu.

Saunahatun muotokin on vapaampaa kuin koneellisesti valmistettavat.

Muotokuvien ollessa kyseessä toivon yhtä - kolmea kuvaa esim. lemmikistä. Tosin yksilöidyillä saunahatuilla, ei luonnollisesti ole palautusoikeutta.

Joka ikinen kuva, logo tai teksti on aina erilainen, vaikka samasta lähtökohdasta sen teenkin.

Lisäksi saunahatun voi yksilöidä Suvi-saunahattukorulla.


Muotokuva saunahattuun

Muotokuva huovuttamalla - villamaalaus


Nämä eivät ole ns. passikuvatarkkoja. Pyrin vangitsemaan kohteesta olennaisen esim. ilmeen. Nämä luon ensin neulahuovuttamalla, jonka jälkeen liitän kuvan saunahattuun huovutuksen yhteydessä. Tämä tapa takaa sen, että kuva ei lähde rispaantumaan, kuten esim. jälkeen päin neulahuovutettuna.

Kuva muovautuu huovutuksessa ja huovutuksen yhteydessä se joutuu kestämään muovausta monesta suunnasta huovutuksen eri vaiheissa, ja  hakee lopullisen muotonsa, kun asetan saunahatun kuivumaan.


huovutettu logo saunahattuun - Herkkujuustola, Sastamala

Logo


Logot valmistan samalla periaatteella kuin muotokuvat, ja nekin saavat myös sama käsittelyn josta edellä kirjoitin. Logosta voi myös tehdä kevyemmän version.

Ennen aloittamista toki tarkistan, onko logo huovutettavissa, sillä huovutuksessa on omat lainalaisuudet eikä rajat ole kuin viivoittimella vedetyt.


Saunahattu - poro villamaalaus

Pikakuva


Pikakuva tarkoittaa sitä, että huovutan – maalaan sen huovutuksen yhteydessä ilman ennakkovalmisteluja saunahatun pintaan. Samasta aiheesta syntyy yhtä monta erilaista kuvaa kuin huovutuksia.

Nämäkin luonnollisesti kokevat saman muovauksen kuin muotokuvat ja logotkin.


Saunahattu - nimikointi, - Rajaportin sauna - yleinen sauna Tampere

Nimikointi


Nimikoinnin voi tehdä myös valmiisiin, tosin huomioitavaa on, että huovutuksen yhteydessä tehty pysyy paremmin. Nimikoinnin voi huovuttaa myös saunahatun sisäpuolelle huovutuksen yhteydessä. Kuvan nimikointi on tehty etukäteen ja kiinnitetty huovutuksen yhteydessä.

Nimikoinnin voi tehdä esim. tikkukirjaimin, risutikkukirjaimin tai sana alkaa isolla ja loput pienillä.

Varsinaisia fontteja ei ole vaan näissäkin tavan mukaan teksti tulee yksilöllisesti.


 

Saunahattu - kangasmerkki nappi

Kangasmerkit, napit ym. jälkeenpäin kiinnitettävät


Kangasmerkin olisi hyvä olla ilman liimataustaa. Paras vaihtoehto on pellavalle tehty brodeeraus, kuten kuvan SaunaSauruksen kangasmerkit.

Kiinnittämisen kanssa tulee olla tarkka, mieluummin pellavalangalla, mutta aina siten, ettei ommel riko saunahatun sisäpintaa.


Saunahattu - Saunahattukoru

Suvi-saunahattukoru


Suvi-saunahattukorut ovat esim. ripustuslenkkiin kiinnitettäviä lisäpiristyksiä. Näitä voi myös varovasti ommella saunahatun pintaan, mutta tuolloin on varottava rikkomasta saunahatun sisäpintaa.

Koruja voi olla useampikin. Niitä voit vaihdella fiiliksen mukaan.

Saunahattu - kolmiulotteinen hahmo

Neulahuovutetut huopahahmot


Saunahattuun neulahuovutetut huopahahmot tuovat taatusti yksilöllisen ilmeen.

Ensin neulahuovutan hahmon ja kiinnitän neulahuovuttamalla saunahatun pintaan, joissain tapauksissa varovaisesti kiinnitän ompelemalla. Lähinnä siksi että kanssa saunojilla saattaa tulla kiusaus nypätä hahmosta kiinni.